KEZDŐLAP KERESÉS LAPOZÓ FÓRUM LINKTÁR KAPCSOLAT IMPRESSZUM
 

GYORSKERESÉS:

  >>Bejelentkezés

RÉSZLETES KERESÉS

RÉGI KERESŐ
HÍREK
ELŐFIZETÉS
GYIK/FAQ
ARCHÍVUM
FRISS SZÁM

BLOG

 

 P a r t n e r e i n k : 

 T á m o g a t ó k : 

NKA

Hírek

 
VEDD MEG, VÉDD MEG!

A Filmvilág megjelentetéséhez 2020-ban is szükségünk van a filmszakma támogatására. A Nemzeti Kulturális Alap pályázatán kapott összeg és saját bevételeink nem fedezik teljes mértékben a Filmvilág kiadásának radikálisan lefaragott költségeit sem.

Minden megvásárolt vagy előfizetett példány, minden mecénási gesztus hozzájárul az utolsó magyar filmművészeti folyóirat fennmaradásához. A leggyorsabb előfizetési lehetőség: Esop.posta.hu/
A szakma szolidaritása különösen fontos számunkra.

Ne hagyjátok veszni a Filmvilágot.

A filmkultúra egységes egész: ahol nincs kritikai élet, vita és közös gondolkodás a filmekről, ott hamarosan a filmművészet is megszűnik.

Nemcsak milliomos lehet mecénás, aki megveszi az újságosnál a Filmvilágot – mindössze havi 490 forintért – a Filmvilág megbecsült szponzora lesz. Előfizetéssel még olcsóbb, még egyszerűbb.

És akinek többre telik, többet is segíthet:

FILMVILÁG ALAPÍTVÁNY MKB Bank Zrt. 10300002-20340016-70073285

Utalás külföldről: MKKB HU HB IBAN: HU80 1030 0002 2034 0016 7007 3285

Külön köszönet ismeretlen szponzorunknak, aki évek óta minden hónapban átutal nekünk ezer forintot.

A szolidaritás nem oszt, hanem szoroz.
Aki filmes, velünk tart!


KÖZLEMÉNY A 2020-BAN KAPOTT 1%-OS OLVASÓI FELAJÁNLÁSOKRÓL

 
Köszönjük azoknak a nagylelkű és szolidáris olvasóknak a segítségét, akik 2020-ban adójuk 1%-át lapunk támogatására ajánlották föl! Az 1.012.616 forintot a Filmvilág megjelentetésének költségeire fordítottuk.


2014.2012.

Képeltérítők
 

Filmkritikusként mindig is a tabutémák, a nehéz ügyek érdekeltek, de egyáltalán nem a bulvárszenzációk, hanem azok a nagyon is valóságos veszedelmek, lelki és társadalmi csapdák, amelyek mindennapi életünket nehezítik. A titok egyszerű, a tabu ördöglakat, a titokról nem szabad, a taburól nem tudunk beszélni, sőt világosan gondolkodni sem. A moziba járó, tévénéző, internetező esszéíró ideje ilyenkor jön el.

Hogy miért kell ehhez film, miért nem elég a szociológia, a pszichológia, vagy a történettudomány? Képkorszakban élünk, információink döntő hányadát a filmek, a tévé, az internet tükre által látjuk. A filmkritikus helyzete ideális, egyszerre láthatja át a dolgot magát és a róla alkotott víziókat.

A mozgókép – legyen az dokumentum vagy fikció, nézzük moziban, tévéképernyőn, vagy épp interneten – elvben bölcsebbé és szabadabbá tehetne, ehelyett maga is megfejthetetlen labirintus. Egyszerre varázseszköze a megismerésnek és a megtévesztésnek. Szinte nincs olyan téma, ahol ne ütköznénk bele az önáltatásba és a manipulációba, hiedelmeink és a valóság súlyos különbözésébe.

Önismeretünk – legyen szó magánéletről, politikáról, múltról vagy jövőről, életről, halálról, szerelemről – katasztrofálisan rossz hatásfokkal működik. Nem csoda: tükör által, homályosan látunk.

Utánunk a képözön: nézzünk bele a képernyő kellős közepébe.

Schubert Gusztáv Képeltérítők című kötete a Filmvilág Szerkesztőségében 10%-os kedvezménnyel megvásárolható.

2010. 12. 15.

Blogol a Filmvilág

Idén múlt harmincéves a Filmvilág (1979 őszén alakult át folyóirattá) – ennél jobb apropót keresve sem találhatnánk arra, hogy egy új területen és felületen próbáljuk ki magunkat. A blogformátum ideális lehetőséget kínál arra, hogy két lapszám megjelenése között is olvasnivalóval lássuk el a Filmvilág közönségét, illetve, hogy azoknak is felhívjuk a figyelmét a lapra, akik eddig még nem találkoztak vele.

A folyóirat szerkesztése közben helyhiány miatt sokszor fontos és érdekes anyagok maradnak ki, de előfordul, hogy egy cikket azért nem közölhetünk le, mert mire megjelenne, már elveszítené aktualitását. Egy naponta-kétnaponta frissülő bloggal viszont nem csak hogy gyorsabban tudunk reagálni a filmvilág eseményeire, de a lapban megjelent cikkeket is kiegészíthetjük videókkal, képekkel és linkekkel. Olvasóink megvitathatják a felvetett témákat, a szerzők pedig jóval több visszajelzést kaphatnak, mint eddig.

Tervezett rovataink között első helyen szerepel a Filmvilág archívumának segítségével készített tévéajánló, de figyelünk az aktuális mozi illetve dvd-bemutatókra is. Híreket, filmelőzeteseket közlünk, és az Olvastuk rovat mintájára szemlézzük a más (főleg külföldi) orgánumokban megjelenő érdekesebb cikkeket. Folytatjuk és továbbgondoljuk a lapban felvetett témákat, úgy mint a televízió és az internet küzdelme, a 3D technika térnyerése, a YouTube-jelenség – egyszóval az új média- és képfogyasztási szokásokra (is) kiemelten koncentrálunk.

A blog írói főként a lap fiatal szerzői közül kerülnek ki, a hangvétel és stílus így talán kötetlenebb lesz, mint a folyóiraté, de szeretnénk, ha a blog is ugyanazt a szellemiséget képviselné, mint a Filmvilág. Reméljük, minél több régi és új olvasó velünk tart.

http://filmvilag.blog.hu/

2009. 06. 25.

Médiaajánlat

LISTAÁR EGYSZERI MEGJELENÉS ESETÉN:

FELÜLET: BRUTTÓ ÁR. (Ft)
B/2: 120.000.-
B/3: 60.000.-
B/4: 60.000.-
B/5: 60.000.-
B/6: 60.000.-
B/7: 60.000.-
B/8: 100.000.-
Belső 1/2 old.: 30.000.-

AZ ÁRAK AZ ÁFÁ-t NEM TARTALMAZZÁK!
Többszöri megjelenés esetén az árak egyedi megállapodás alapján alakulnak.

Letölthető az árusítóhelyek listája

A lapot árusító helyek listája itt érhető el pdf formátumban. (A fájl mérete 25 Kb.)
2008. 09. 01.